Spiritualiteit |Basis-chakra

Basis-chakra

Algemeen:

Chakra betekent "wiel" in het Sanskriet. Chakra's worden beschouwd als energiegolven en be´nvloeden ons op lichamelijk, geestelijk en spiritueel gebied. Meer dan 4000 jaar geleden heeft het zich vanuit India over de hele wereld verspreid. Sporen van chakra's (energie-tekeningen) zien we o.a. terug bij historische rotstekeningen en zandtekeningen).

Er zijn zeven van deze wielen, opgestapeld in een energiekolom die zich van de onderrug tot de kruin uitstrekt. Ze hebben ieder hun specifieke plek en werking en hebben als taak om op zijn niveau de verbinding tussen lichaam en geest tot stand te brengen, terwijl ze onderling met elkaar in verbinding staan.

De chakra tekeningen zijn een uitdrukkingsvorm van dat moment.

1e chakra : Basis-chakra
Het bevindt zich in het gebied van de stuit. Tijdens de eerste 6 tot 7 levensjaren speelt de energie in dit chakra een dominante rol. Het is het fundament waarop we bouwen. Voedsel, bescherming en veiligheid zijn noodzakelijk om te overleven (element aarde).We kunnen het beschouwen als het huis waarin we wonen. In ons lichaam brengen we tot uitdrukking wie we zijn, wat reacties oproept in de buitenwereld.

Kleur : rood met groen

  <-- Vorige
Overzicht
<% end if %> <% rsSchilderij.Close() Set rsSchilderij = Nothing %>